detaily:

blog-image

Hákové nosiče kontajnerov

POPIS:

  • Vlastná konštrukcia nakladača je tvorená hlavným rámom, vyklápacím rámom, výklopným ramenom, výsuvným ramenom s hákom.
  • Hlavný rám tvorí základnú časť nakladača. Na ňom sú namontované všetky ostatné časti. Je pripevnený na rám vozidla tak, aby naložený kontajner optimálne zaťažoval nápravy vozidla. Je zvarený z oceľových profilov.
  • Výklopný rám je zvarený z oceľových profilov a pomocou čapu otočne uložený na hriadeli v zadnej časti hlavného rámu. Nosná hriadeľ je zakončená vodiacimi rolňami.
  • Výklopné rameno tvorí zvarenec skriňovej konštrukcie a pomocou čapu je kyvne uložený vo výklopnom ráme. Po stranách sú pripevnené hydraulické valce pre vyklápanie rámu a ramena, vo vnútri skrine je uložené hydraulicky ovládané výsuvné rameno.
  • Hydraulický obvod nakladača je tvorený nádržou hydraulického oleja, hydraulickým čerpadlom, rozvádzačom, hydraulickými valcami, tlakovým filtrom a rozvodným potrubím.
  • Nádrž hydraulického oleja je vybavená teplomerom, olejoznakom, vratným olejovým filtrom, nalievacím hrdlom a príslušnou armatúrou. Olejový filter na spätnom vedení oleja je vybavený tlakomerom signalizácie miery znečistenia filtra. Nalievacie hrdlo so sitkom zachytávajúcim hrubé nečistoty, uzatvorené zátkou umožňujúce filtráciu nasávaného vzduchu je umiestnené v hornej časti nádrže. Dolná časť nádrže je osadená výpustnou armatúrou prívodu hydraulického oleja k hydrogenerátoru s uzavieracím guľovým ventilom, výpustnou zátkou pre vypustenie alebo odkalenie olejovej nádrže.
  • Hydraulické čerpadlo je poháňané motorom vozidla. Je umiestnené na skrini pomocného náhonu prevodovky. Elektropneumatické alebo elektrické ovládanie radenia pohonu čerpadla je obsluhované pomocou elektrického spínača umiestneného v kabíne vozidla. Spínač je doplnený signalizačnou kontrolkou.
  • Rozvádzač zaisťuje prívod tlakového oleja k jednotlivým hydraulickým valcom a odvod spätného oleja do nádrže hydraulického oleja. Je ovládaný mechanicky pákami a pokiaľ je inštalovaný ovládač v kabíne vodiča aj pomocou pneumatických alebo elektromagnetických ventilov.
  • Hydraulické valce sú na hlavnom ráme a vo výsuvnom ramene otočne uložené na čapoch a sú vybavené bezpečnostnými ventilmi a hydraulickými zámkami. V prípade prerušenia hydraulického obvodu je zabránené pádu kontejnera.
  • Rozvodové vedenie hydraulického oleja vysokotlakového a nízkotlakového okruhu je tvorené potrubím a hadicami vrátane príslušných spojovacích prvkov a armatúr.
  • Pneumatický obvod nakladača je napojený na pneumatický rozvod podvozku vozidla. Je tvorený zostavou pneumatických ventilov, ktoré slúžia k priamemu ovládaniu funkcií hydraulického rozvádzača – pokiaľ je inštalovaný ovládač v kabíne vodiča .

 

 


V prípade záujmu, alebo doplňujúcich otázok, nás neváhajte kontaktovať, radi Vám odpovieme.